Uzbuđenje, strah, optimizam, želja.. Samo su neke od emocija koje sam osetila tog 4. septembra 2017. godine kada je počelo moje putovanje u Delti. Prve nedelje upoznavali smo se sa Deltinim članicama, dok je od druge svako od nas startovao svoje prve rotacije.

Moja pozicija bila je asistent u marketingu, u Diageo diviziji kompanije Delta DMD. Diageo brendovi su Johnnie Walker viski, Smirnoff ICE i Smirnoff vodka, Baileys liker, Tanqueray i Gordon’s džin, Captain Morgan i Ron Zacapa rum, kao i mnogi drugi svetski poznati brendovi pića. Prva četiri meseca mogu slobodno nazvati periodom adaptacije, učenja i izazova. Odmah sam dobila zaduženja i zadatke za obavljanje, zajedno sa smernicama od strane mentora. Uz to je trebalo u isto vreme učiti o tome šta mi zapravo radimo, koji je spektar poslova, ko je sve uključen u sistem koji se svakodnevno odvija i na koji način se sve to radi. Kao i na svakom početku, nije bilo lako, ali sam uz pomoć mentora ubrzano učila i shvatala sistem rada i funcionisanja.

Polako je dolazilo vreme za drugu i posle za treću rotaciju, a meni se zaista dopao posao koji sam obavljala, zajedno sa celokupnim okruženjem za rad. Na obostrano zadovoljstvo ostala sam na istoj poziciji sve do kraja samog programa. Danas je moja pozicija Off Trade Customer Marketing Menadžer Diageo brendova, što bi značilo da učestvujem u kreiranju marketing strategije, sprovodim i kreiram marketinške aktivnosti i POS materijal za Off Trade kanal. Takođe, zajedno sa kolegom menadžerom produkcije i eventova izrađujem logistiku, marketinške aktivnosti i POS materijal za događaje koje sponzorišemo. Bavim se i administrativnim delom posla, zajedno sa mnogim propratnim dnevnim aktivnostima.

Verujem da su preda mnom mnogi izazovi, zadaci, usponi i padovi – ali želja za radom, usavršavanjem i napretkom je ono što me vodi da svakog dana budem sve bolja i hvala Delti na pruženoj prilici da sve to uspem i da ostvarim.

U toku je konkurs za novu generaciju Mladih lidera. Zainteresovani diplomci i apsolventi svih fakulteta mogu da se prijave do 30. septembra 2018. na: konkurs.mladilideri.rs

Autor: Katarina Minić, mladi lider VI generacije