Prvi dan, osmesi na licu, velika očekivanja i uzbuđenje.

Tog 4. septembra 2017. godine, 45 mladih ljudi iz svih krajeva Srbije, malo uplašeno ali nestrpljivo, zajedničkim prijemom započelo je svoj prvi radni dan u kompaniji Delta Holding.

Iako poreklom iz različitih krajeva Srbije, različitih profesija i nivoa obrazovanja, svi smo imali nešto zajedničko – želju da ostavimo dobar utisak i pokažemo da smo zasluženo izabrani da postanemo Mladi lideri. Toplim rečima podrške i ohrabrenja, dobrodošlicu nam je poželela Maja Bunčić, koordinator projekata iz sektora za ljudske resurse. Upoznavanjem sa osnovnim informacijama o projektu Mladi lideri i kompanijama u Deltinom sastavu, zvanično je započeo naš proces učenja i sticanja znanja.

Prijem VI generacije Mladih lidera u hotelu Holiday Inn

Prvog dana, svako od 45 mladih lidera saznao je ime svog mentora, sektor kompanije u koji je raspoređen da provede prva 4 meseca i ostale neophodne informacije o korporativnim pravilima. Predavači iz različitih članica Holdinga su se redom smenjivali, upoznavali nas sa kompanijama iz kojih dolaze i aktivnim projektima koji se realizuju, ali se lepo raspoloženje zbog našeg prijema i srdačnost u željama nisu smanjivali. Ohrabreni podrškom i razumevanjem iskusnijih kolega, već tada smo se osetili privilegovano što smo postali deo velikog i uspešnog Deltinog tima, i sa radošću gledali na buduće poslovne izazove koji nas čekaju. Prepuni utisaka i stečenih poznanstava okončali smo prvi dan, a najavu posete Delta Motors-u narednog dana, momci su dočekali sa ushićenjem, za razliku od ženskog dela 🙂

Drugog dana posetili smo Delta Automoto (Honda) i Delta Motors (BMW, MINI) koji posluju u oblasti uvoza automobila i razvijaju auto centre u kojima su na jednom mestu objedinjeni prodajni saloni, servisi i prodavnice rezervnih delova. Tu smo videli najnovije modele Honda i BMW vozila, imali priliku da razgovaramo sa stručnjacima iz auto industrije i upoznamo se sa načinom organizacije ovih prodajnih salona, koji su u skladu sa visokim svetskim standardima.

Poseta fabrici Yuhor u Jagodini

Treći i četvrti dan su bili rezervisani za posete fabrikama Yuhor i Fun&Fit. Mnogi  od nas su prvi put imali priliku da se upoznaju sa celokupnim proizvodnim procesom u jednoj fabrici, od prijema i skladištenja sirovina, do proizvodnje mesnih prerađevina i žitarica u savremenim mašinama. Radoznalo smo posmatrali sve aspekte proizvodnje, a ljubazni inženjeri, koji su nam bili vodiči, trudili su se da odgovore na sva naša pitanja. Da bi poseta kompaniji Yuhor ostala u lepom sećanju, pobrinuli su se gostoprimljivi domaćini, organizovanjem zajedničkog ručka, na kojem smo imali priliku da degustiramo ukusne mesne proizvode ove jagodinske fabrike. Tom prilikom,  obratio nam se Andrej Sovrović, mladi lider III generacije i zamenik generalnog direktora Yuhora, koji nam je poželeo dobrodošlicu i potrudio da nam za kratko vreme prenese svoje višegodišnje iskustvo u Delti. Četvrtog dana posetili smo Delta DMD i Delta Agrar koji posluju pod istim krovom, gde su nas srdačno dočekali Mladi lideri iz prethodnih generacija, koji su nam bliže predstavili kompanije iz kojih dolaze i opisali svoja radna zaduženja. Obilazak je prošao u veselom i opuštenom tonu, s obzirom na to da smo konačno imali priliku da čujemo iskustva starijih kolega koji nas najbolje razumeju, jer su i oni, ne tako davno, bili na našem mestu.

Za kraj prve sedmice ostalo nam je upoznavanje sa Imanjem Napredak i Delta Transportnim sistemom. Umorni od naporne sedmice, ali i dalje spremni da otkrivamo delove slagalice koji čine Delta Holding, bili smo oduševljeni Imanjem Napredak, jer nismo ni mogli da zamislimo da se najsavremenija tehnološka rešenja primenjuju na domaćim farmama. Osim farmi goveda i svinja, bilo je zanimljivo videti životinje koje nisu karakteristične za ove prostore – lame i nojeve, koje su ponosni stanovnici našeg imanja, pa smo iskoristili priliku da ovekovečimo taj trenutak zajedničkom fotografijom.

Poseta DTS-u u Staroj Pazovi

Konačno, obilazak skladišta i prostorija DTS-a, značio je kraj naše prve nedelje u Delti. Bila je to nezaboravna sedmica čiji će neizbrisiv trag mnogima zauvek ostati u sećanju kao početak profesionalne karijere, ali i začetak velikih prijateljstava. Sada se okrećemo svojim radnim obavezama, odlučni i ambiciozni da pred sebe postavimo visoke ciljeve i doprinesemo održanju reputacije Delta Holdinga kao  jedne od najuspešnijih domaćih kompanija.  A budućim generacijama i sadašnjim studentima poručujemo da se prijave na sledeći konkurs za Mlade lidere i dobiju priliku da pođu našim stopama, jer je to put koji provereno vodi ka uspehu.

Autor: Milan Skenderija