Kako se život promeni za 180 stepeni može se videti na mom primeru. Iz Prigrevice, malog sela u Vojvodini, prešao sam da studiram u Subotici koja je mnogo mirnija od Beograda i Novog Sada. Kod mene je sve nekako išlo svojim tokom, od srednje škole do fakulteta, i odmah po završetku fakulteta zaposlenje. Smatram da svi imaju u sebi kvalitet i znanje da uspeju.

Stojan Miljević

Početkom četvrte fakultetske godine počeo sam razmišljati o zaposlenju, tražio sam razne konkurse za prakse jer nije lako naći odmah posao bez prethodnog radnog iskustva. Tako sam našao konkurs za Mlade Lidere, program koji pruža mladima priliku da uđu u svet biznisa i mnogo nauče. Popunio sam online prijavu i ušao u proces selekcije kandidata. Kako su odmicali krugovi selekcije, postajao sam sigurniji u sebe a želja da budem deo ove kompanije je rasla. Pozivom da sam primljen u program i da sam jedan od 45 kandidata koji su postali novi članovi Deltinog kolektiva, oduševio sam svoju porodicu i ljude oko sebe. Stigao sam u Beograd 3. septembra i na prvi pogled nisam mogao da shvatim gde sam se našao. Okrenuo mi se život za 180 stepeni. Do tog trenutka nisam živeo u nekim većim sredinama, a iz mirnog okruženja sam došao u jedno burno. Vremenom sam se privikao na sve promene i prilagodio novom okruženju.

Moja najveća želja je bila Delta Agrar, ali sam prvu rotaciju prošao kroz hotelsko poslovanje, u hotelu Holiday Inn. Nisam imao nikakva očekivanja jer nisam znao u šta se upuštam. Posle 4 meseca rada u hotelu shvatio sam njegov način funkcionisanja, upoznao mnogo divnih ljudi, i zavoleo taj posao.

Holiday Inn, Beograd

Trenutno sam na drugoj rotaciji, čime je ispunjena moja želja, jer radim u Delta Agraru u sektoru voća i povrća. Prezadovoljan sam i osećam se nekako svoj na svome, jer sam dete sa sela i bavim se poljoprivredom celog života. Očekujem da mnogo naučim i proširim svoje znanje o poljoprivredi. Kada radiš ono što voliš ništa nije teško. 

Sada imam mnogo više ciljeva nego ranije, smatram da sam se mnogo uozbiljio i imam ogromnu želju za napredovanjem i daljim usavršavanjem. Ne postoji bolja prilika za usavršavanje u Srbiji od ove. Sve se može postići ako verujemo u sebe i dovoljno trudimo da ispunimo ciljeve. Ništa neće doći samo od sebe, za sve je neophodno uložiti trud, ali uvek se isplati.

Autor: Stojan Miljević, mladi lider VI generacije