Pošto smo primili dosta pitanja u vezi samog programa, napravili smo Q&A sekciju gde ćemo odgovoriti na najčešće postavljena pitanja.

1. Gde se i kako mogu prijaviti na konkurs?

Na konkurs se možeš prijaviti jedino putem sajta www.mladilideri.rs gde te očekuje online upitnik kada klikneš na fotografiju konkursa. Upitnik ujedno predstavlja i prvi krug selekcije.

2. Da li je reč o praksi ili o poslu?

Reč je o poslu.

3. Kome je namenjen konkurs?

Konkurs je namenjen apsolventima, studentima master studija i diplomcima svih fakulteta. Oprobajte se!

4. Da li je reč o plaćenom programu?

Da. Mladi lideri imaju status zaposlenih sa punim radnim vremenom, naknadu za prevoz, topli obrok, pravo na godišnji odmor.

5. Kakvo je radno vreme?

Kada postane deo programa, kandidat ima puno radno vreme, 8 radnih sati, ponedeljak-petak.

U pojedinim clanicama se radi od 8 – 16h, a negde od 8:30 do 16:30h

6. Da li je neophodno prethodno radno iskustvo?

Prethodno radno iskustvo nije potrebno. Vannastavne aktivnosti, hobiji, prakse i drugi vidovi angažovanja mogu biti prednost.

7. Kako se onda biraju Mladi lideri?

Procenjuje se motivacija, posvećenost, rad u timu, komunikacija, način reagovanja na različite situacije itd. Sektor za ljudske resurse ima set kompetenci koje procenjuje različitim metodama tokom procesa selekcije.

8. Šta sledi nakon online testiranja?

Osim online testiranja, proces selekcije podrazumeva i individualni intervju i grupni asesment gde morate doci lično. Testira se znanja engleskog jezika, snalaženja u određenim poslovnim ili životnim situacijama itd.

9. Na osnovu čega se određuju rotacije?

Rotacije se određuju na osnovu poklapanja potreba kompanije sa afinitetima i kvalifikacijama kandidata.

10. Kada počinje program?

Kada se proces selekcije završi, kandidati koji dobiju posao dobiće sve potrebne informacijei ubrzo početi sa radom.

11. Nakon online testiranja, prilikom popunjavanja podataka, slučajnim klikom na enter prijava  je završena a da nisu upisani svi podaci.  Šta onda?

Pošto polja nisu dalje obavezna, moguće je da se ovo dogodi. Dovoljno je da pošaljete CV na [email protected] i da u propratnom delu navedu šta nedostaje od podataka. Obično su to preporuke, poslovi, dodatni komentar.