Pre nego što sam počela da radim, za Deltu sam čula da je okruženje u kom se mnogo radi, još više uči ali i smeje jer si okružen divnim ljudima i pozitivnom atmosferom. Dvadeset prvog januara došla sam na svečani prijem sedme generacije Mladih lidera, upoznala svoje nove kolege i moju mentorku. Već tada a i u narednim mesecima sam se uverila da je sve što sam čula istina.

Moja prva rotacija bila je u sektoru za Strategiju i razvoj na poziciji Asistenta za inovativne projekte.

Kao Asistent za inovativne projekte, bila sam zadužena za Komitet za inovacije, koji je veoma važan za kompaniju i ima za cilj da se, u okviru svih Deltinih članica, uvode inovacije kako bi se unapredilo poslovanje. Pored Komiteta, naš cilj bio je da se inovacije u kompaniji promovišu i vrednuju. Zbog toga su napravljene interne kampanje koje su imale za cilj da našim zaposlenima, na zabavan i kreativan način, približe značenje inovacija kao i alate koje mogu da koriste u procesu inoviranja.

Moje zaduženje bilo je da smišljam te kampanje. Imala sam priliku da razvijam svoju kreativnost, istražujem i naučim nove stvari. Učila sam i pisala tekstove o tome šta su Blochchain, Big Data, IoT i slično, kao i koji alati za inoviranje se koriste da bi jedna ideja došla do realizacije. Jedan od tekstova možete pročitati na Blogu Delta Holdinga.

Takođe, osim Komiteta za inovacije, tokom svoje prve rotacije radila sam i na projektu Delta Biznis Inkubator. To je program podrške startapima iz oblasti u kojima Delta posluje a ja sam imala priliku da vidim kako funkcioniše organizovanje jednog takvog projekta od samog početka. Pored toga, ovaj projekat mi je pružio priliku da usavršim javni nastup i da se oslobodim treme.

Ono što Deltu čini posebnom i drugačijom, jeste dinamičnost i nepredvidivost. Svoju drugu rotaciju sam takođe provela na poziciji Asistenta za inovativne projekte. Mesec i po dana pred naredu rotaciju, pozvala me je HR direktorka i saopštila mi da je u Delta Transportnim Sistemima potreban prodavac i da smatraju da bih ja bila odlična za tu poziciju. Prevremeno sam rotirana na poziciju Asistenta u prodaji. Moji prvi dani u DTS-u upravo traju. Ono što sigurno znam je da sam stavljenja pred nove izazove, da ću imati priliku da mnogo učim o ovom poslu i tome se radujem.

Svako ko voli izazove, ko voli da uči i bude u dinamičnom okruženju punom obrazovanih ljudi koji su spremni da dele svoje znanje, treba da se priključi programu Mladi lideri i da svoju karijeru gradi u okviru Delta Holdinga. A to sve možete da imate i to bez veze. Zato se prijavi za VIII generaciju Mladih lidera do 22.09. Nemojte zaboraviti, skroz bez veze!

Autor: Maša Kondić

Asistent u prodaji, Delta Transportni Sistem