Od kada sam se, posle završenog mastera na londonskom Imperial-u, vratio u Srbiju, često me pitaju zašto nisam ostao u inostranstvu.

Miloš Mrvaljević,
Mladi lider VI generacije

Ne mogu reći da sam dilemu „vratiti se ili ostati“ lako rešio. Zaista, generalno govoreći, karijerne i opšte prilike „tamo“ jesu bolje nego kod nas. Čak i moje kolege sa mastera, koje su poreklom iz celog sveta, su se većinom odlučile za ostanak u Londonu. Finansijski primamljive ponude renomiranih kompanija, mogućnost napredovanja, objektivno, predstavljaju jak mamac, prvenstveno ako budući posao doživljavate isključivo kao pitanje egzistencije.

Ipak, ako ne želite da prosto otpišete ono što je najlakše otpisati, ako svoju karijeru ne posmatrate samo kroz stereotipe plate i sedišta kompanije, ako smatrate da uz sebe treba pogurati i ambijent u kome ste – slika se menja.

Moje naglašeno interesovanje za svet biznisa nije poznavalo granice industrija ili poslovnih funkcija. Biznis je za mene nešto čime, na održiv način, svoje okruženje činimo boljim. To je usmeravalo moje obrazovanje i završio sam zaista zahtevne, ali pragmatične master studije. Voleo sam da se testiram kroz studije slučaja, a izazov tržišne utakmice u svoj svojoj kompleksnosti me je oduvek privlačio. Zato imam želju da se u svojoj karijeri uhvatim u koštac sa svim izazovima sa kojima se susreće jedan biznis.

Svestan da će za takvu priliku biti potrebne duge godine rada i iskustva, želeo sam radni početak takav da mogu jasno da sagledam očekivanja poslodavca i da bez unapred postavljenih ograničenja primenim i unapredim stečeno znanje.

Kada sam, u junu 2017. čuo za program “Mladi lideri”, isprva mi nije izgledalo da tako veliki sistem može da ponudi ono što tražim. Ipak, nakon što sam proverio iskustva prethodnika koje sam poznavao, sagledao razvojnu filozofiju Delte tako netipičnu za domaću ekonomsku scenu, upalila se „lampica” 🙂

Sada, posle prve rotacije, uveren sam da sam napravio dobar izbor!

Fabrika Yuhor, Jagodina

Kao asistent zamenika generalnog direktora Yuhora, od samog starta sam uključen u proces operativnog odlučivanja u jednom složenom sistemu koji posluje na visoko konkurentnom tržištu. Delatnost Yuhora je mnogo kompleksnija nego što izgleda na prvi pogled. Na dnevnoj bazi se treba suočavati sa pitanjima nabavke, proizvodnje i prodaje, a pozitivan rezultat zavisi od koordinacije svih funkcija u firmi. Zato sve procedure moraju biti pažljivo sprovedene, a sve odluke dobro planirane. Strateške odrednice moraju redovno da se verifikuju. Podrazumeva se i konstantno praćenje tržišta, konkurencije, prodajne mreže, politike cena.

Na moje veliko zadovoljstvo, poverenje koje mi je ukazano je bilo nezavisno od mog iskustva u konkretnoj industriji. Dobijao sam zadatke koji su kombinovali moja prethodna znanja sa novim praktičnim iskustvom. Imao sam priliku da sarađujem sa kolegama koji su zaista eksperti, sa dugogodišnjim iskustvom u svojim oblastima. Kada imate takvu podršku stručnjaka, ne treba se plašiti neiskustva. Zato mi nije bilo teško da pružim maksimum svojih sposobnosti.

Ovo iskustvo je bilo odlična provera primenjivosti mog znanja i njegovo produbljivanje, posebno u domenu poslovne strategije i finansija. Prijatno me je iznenadilo koliko se, uz kvalitetno i odgovorno mentorstvo, brzo stiču nova znanja i veštine.

Iako sam svestan da je put koji mi predstoji zahtevan i naporan i da mi predstoji još mnogo učenja, uspeo sam da sagledam sistemsku kompleksnost Yuhora. Siguran sam da ću u sledećoj rotaciji kao asistent generalnog direktora, odgovoriti na još veće izazove.

 

Autor: Miloš Mrvaljević, mladi lider VI generacije