Kažu da ne postoji druga šansa za prvi utisak i da se mišljenje poslodavca o kandidatu formira za samo tri minuta razgovora. Zato je vaš glavni zadatak da ostavite dobar utisak, a da bi se to ostvarilo neophodna je dobra priprema.

Kako se pripremiti za intervju?

Kod intervjua vrlo je važno da se dobro pripremite, jer ćete time povećati šansu za zaposlenje, ali ćete steći i dodatnu sigurnost na samom razgovoru.

  1. Saznajte sve o kompaniji

Dobra priprema podrazumeva da ste prikupili sve informacije o kompaniji. Na taj način pokazaćete da ste zainteresovani, pripremljeni i dobro informisani.

Razgovor za posao u Delta Holdingu predstavlja svojevrsni istraživački poduhvat. Da li znate koliko članica imamo u svom sistemu? Treba sve to istražiti, zapamtiti, a onda se i setiti na razgovoru, dok vas trema obuzima.

  1. Budite tačni

Pravilo je da u Delti za dolazak na posao možemo koristiti klizno radno vreme, ali kada su sastanci u pitanju uvek smo tačni.  Zato kada dolazite na intervju, budite tu 15 minuta ranije. Kašnjenje se ne opravdava i može biti signal da ste nepouzdani.

  1. Vežbajte predstavljanje

Verbalne sposobnosti, govor tela, uzrečice i dikcija mogu itekako uticati na izbor kandidata, naš predlog je da vežbate predstavljanje. Istaknite svoje veštine, interesovanja i iskustvo. Vodite računa o govoru tela, nemojte pokazivati nervozu i trudite se da pažljivo slušate sagovornika.

Za posao u Delti vam ne treba veza, a ni radno iskustvo. Zato pokažite svoje kvalitete: znanje, ambicija, timski duh i veštine komunikacije su ono što se traži. Budite iskreni. Niko nije savršen, niti se to od vas očekuje. Važno je da predstavite svoje kvalitete, veštine i interesovanja, a uspeh je zagarantovan.

  1. Obucite se prikladno

Savetnici za poslovni uspeh ističu da se svakog jutra oblačite za posao koji želite, a ne za posao koji trenutno radite. Prilikom odabira vodite se principom poslovnog oblačenja, tako da garderoba bude adekvatna poslu za koji konkurišete, ne previše formalna, ali u skladu sa biznis dres-kodom.

Mi u Delti naročito volimo petak, jer tada je Casual Friday. To podrazumeva malo opuštenije oblačenje, ali ako dođete na razgovor u petak, ipak se obucite poslovno, dok ne postanete deo našeg sistema.

I zapamtite, odelo ne čini čoveka, ali svakako mnogo o njemu govori.

Zato ako si spreman da se usavršavaš i napreduješ, prijavi se i postani deo VIII generacije Mladih lidera, jer za to ti ne treba veza: https://konkurs.mladilideri.rs/ ! Srećno!


Autor: Marija Dimić, Asistent u sektoru spoljne trgovine i logistike.

Mladi lider VII generacije