Osećaj kada shvatite da ste danas „kvalitetniji“ u odnosu na juče je ono što vas pokreće svakodnevno

Beč je godinama unazad proglašavan kao najbolji grad za život. Kada sam tamo upisao svoje master studije, oktobra 2015. godine, bio sam potpuno siguran da ću ostatak života provesti van Srbije, a samim tim i graditi svoju karijeru negde u inostranstvu. Međutim, naredne dve godine, u procesu sazrevanja, shvatio sam da je danas najlepša stvar, a ujedno i privilegija, raditi i živeti u okruženju koje vama najviše odgovara, u svojoj zemlji.

Neprekidno dvoumljenje o odluci gde ću započeti svoju karijeru opterećivala me je svakodnevno. Telefonski poziv tada HR sektora Delta Holdinga, sada već moje drage koleginice, stavio je tačku na moju dilemu, skinuo ogroman pritisak i učinio da se maksimalno fokusiram na svoj ulazak u poslovni svet, i što brže adaptiram, kako na radno okruženje tako i na novi grad. Sada, nakon sedam meseci, kada vratim film unazad, shvatam da mi je za Beograd bilo potrebno nekoliko meseci, dok za uklapanje u Deltin sistem svega nekoliko dana.

Od prvog dana, u okviru sektora za Strategiju i razvoj, bio sam uključen u proces usvajanja petogodišnjih strateških planova Delte, što mi je dalo priliku da se upoznam sa poslovanjem svake od članica.

Mentor: Mia Popović, Šef kabineta više potpredsednice za strategiju i razvoj

Takođe, jedna od ključnih stavki je otvoren odnos sa mentorom, njegova posvećenost i nivo uključivanja u svakodnevne poslovne aktivnosti. Svaki od ovih parametara je bio apsolutno iznad mojih očekivanja, te i po završetku svoje prve rotacije, mentor kao i sektor, na obostrano zadovoljstvo, ostao je isti.

Svi mladi lideri su bili deo godišnjeg kolegijuma kompanije na kojem su imali priliku da vide, čuju i osete kako jedan ovoliki sistem „diše“. Svakako to doprinosi jačanju osećaja pripadnosti kompaniji, služi unapređenju kolegijalnosti i omogućava jednu jasnu perspektivu celokupnog poslovanja Delta Holdinga.

Takođe, ono što me je zaista pozitivno iznenadilo je da se u Delti mnogo pažnje obraća i na vanposlovne aktivnosti. Zajedno sa Delta Running timom trčimo 31. Beogradski maraton, promovišemo zdrave navike, a osim toga učestvujemo i u raznim humanitarnim akcijama, kao i filantropskim aktivnostima, sa ciljem da unapredimo društvo u kojem živimo i radimo.

 

Sumirano, najveći benefit ovog programa je svakodnevna prilika za učenje, napredovanje i razvoj, što svakako doprinosi motivaciji i spremnosti u rešavanju budućih izazova kako na poslovnom tako i na svim ostalim poljima. Taj osećaj kada shvatite da ste danas „kvalitetniji“ u odnosu na juče, i da ćete, ukoliko nastavite da budete fokusirani i posvećeni, sutra biti bolji nego danas, je ono što vas pokreće svakodnevno.

 

Autor: Dušan Petković, mladi lider VI generacije