Svoj prvi maraton istrčala sam prošle godine u septembru na Trci samoprevazilaženja koja je trajala 12 sati. Zapravo, istrčala sam dva maratona odjednom. To se desilo mesec dana nakon što sam postala jedan od Mladih lidera šeste generacije. Shvatila sam da je sve moguće kada vredno radimo i verujemo u sebe. Velike ideje i uspesi se nadovezuju jedni na druge.

Anđela Janković

Kada sam se prijavila za projekat Mladi Lideri, nisam imala velika očekivanja, zbog toga što se prijavio veliki broj kandidata, ostalo mi je još nekoliko ispita do kraja fakulteta i istovremeno sam radila studentske poslove. Ali sam imala veliku želju, koja je rasla kroz celovit i kompleksan proces selekcije.

Svoju prvu rotaciju provela sam u Delta Agraru u odeljenju centralnih finansija gde sam učestvovala u poslovima saradnje sa bankama, kao što su pribavljanje dokumentacije za kredite i lizinge, evidencije planova otplata kredita, ažuriranje jemstava i sl. Konačno sam razumela primenu menica, garancija i finansijskog lizinga o kojima sam učila na fakultetu. Shvatila sam da, ako smo spremni da učimo, ništa nije nedostižno. U Delta Agraru, stekla sam lepa poznanstva.

The Fun and Fit Company

Na moju veliku radost, drugu rotaciju provodim u kompaniji The Fun and Fit Company koja je pravo okruženje za sportiste. Ko se bavi trčanjem, zna da su orašasti plodovi i pahuljice odličan izvor energije 🙂 Na stečena znanja u Agraru nadovezuju se novi izazovi. U sektoru finansija, učestvujem u izradi finansijskih izveštaja, obračuna cena koštanja, analiza finansijskih pokazatelja. Radim u više operativnih programa za redovno poslovanje kompanija. Kroz saradnju sa kolegama i razne zadatke u koje me mentor uključuje, upoznajem i ostale sektore kompanije kao što su nabavka, prodaja i logistika. Ono što mi se najviše dopada, jesu ljudi koji čine kompaniju i njihova stručnost i posvećenost poslu. Uz njihovu podršku spremam nove projekte i nove trke.

 

Postojanje sportskih sekcija, humanitarnih akcija, raznih obuka i angažovanja na projektima su samo neke od privilegija za zaposlene u Delta Holdingu. Projekti okupljaju ljude različitih profesija, pozicija i iskustava. Takvo ujedinjenje rezultira u fantastičnim idejama kojima se gradi i kompanija i zaposleni individualno. Podrška mentora i ostalih kolega i njihovo nesebično deljenje znanja, ali i pružanje prilike da sami dođemo do zaključaka i iznosimo ideje, jedan je od najvećih benefita programa Mladi Lideri.

Podsećam da je, svakako, potrebno dati sve od sebe, vredno raditi, istraživati i postavljati pitanja jer je to najbolji način da razvijamo sebe i svoje okruženje. U ovom trenutku, imam više znanja i ideja, a manje ispita nego na početku. Svaki dan je trenutak za samoprevazilaženje, a ja sam srećna što sam deo Mladih Lidera.

 

Autor: Anđela Janković, mladi lider VI generacije