Najvažnije pitanje pri odabiru posla

Kada biramo posao, često smo neodlučni i razmišljamo o različitim stvarima: da li donosimo pravu odluku, da li treba da pristanemo ili nastavimo da tražimo? Mladi lider šeste generacije, naš kolega Uroš Vuruna ima nekoliko lepih saveta na ovu temu.

Budućim kolegama bih savetovao da rade, da uče, da se posvete poslu.

Imaće priliku da čuju da čovek mora da voli ono što radi da bi bio uspešan, a ja bih ih savetovao da dobro razmisle o toj rečenici, da dobro razmisle da li je to ono što vole.

Sigurno su nekada nešto voleli, bilo to sport, igrice, čitanje i tako dalje.

To je ono stanje kada se budite bez alarma da biste što pre počeli da radite. To je ono stanje kada vas ne umara taj posao, već ga obavljate do poslednjeg atoma energije. To je ono stanje kada u svakom trenutku, u svakom delu dana razmišljate kako i na koji način da unapredite posao.

Čovek može da bude najbolji samo u onome što voli da radi, što ga ne umara, što ne odrađuje od 8 ujutru do 4 popodne i onda kada dođe kući zaboravi na posao.

Ukoliko imate želju da napredujete, da budete uspešni, da ostvarujete rezultate, neophodno je da pronađete ono što volite da radite, a potom da se u potpunosti tome posvetite.
Biće i lepih i teških trenutaka.
Biće i podržavanja i savetovanja od nekih, kao i nepodržavanja i kritikovanja od drugih.
Biće i uspeha i neuspeha.

Nemojte da vam ove druge stvari budu izgovor. Radite, učite, borite se, posvetite se poslu i uspeh, kao i svi njegovi benefiti doći će, pre ili kasnije.

Još jednom da ponovim, dobro razmislite da li radite ono što vas ispunjava, jer koliko god pokušavali to da sakrijete, na kraju će se ipak primetiti da li posao radite sa strašću, iz ljubavi ili ga samo odrađujete.

Uroš Vuruna, tehnolog voćarstva u Delta Agraru.

Ostavite komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.