Lideri pitaju lidere: Ana Glintić, Menadžer finansija, Delta Agrar

Koja je Vaša pozicija u firmi i iz čega se sastoji Vaš posao?

Radim na poziciji Menadzer finansija. Moj zadatak je da rukovodim finansijskom operativom, pratim i izveštavam o novčanom toku, kontrolišem finansijske klauzule u ugovorima, pripremam dokumentaciju za pregovore o bankarskim plasmanima i pratim dospeće istih. Takođe, učestvujem u izradi mesečnih izveštaja kao i završnih računa.

Vaš razvojni put (u Delti )? Koga ste smatrali svojim mentorom na početku karijere?

Zaposlila sam se pre tačno 10 godina na poziciji referenta za devizno poslovanje. Nakon nekoliko godina, uz uspešno obavljanje poslova sa inostranstvom, povereno mi je da pomažem kolegi koji je obavljao funkciju Menadžera finansija za Delta Agrar Grupu. Kao njegov pomoćnik stekla sam nova znanja i odgovornosti koje su predstavljale bazu za ono čime se i danas bavim. Naravno, veliku zahvalnost dugujem i finansijskim direktorkama, Danijeli Pantić i Daliborki Aleksić, za znanje i iskustvo stečeno u radu sa njima.

Najveći izazov sa kojim ste se suočili u karijeri?

Najveci i najinteresantniji izazov je rad u veoma dinamičnoj atmosferi kao vođa izuzetno odgovornog tima koji raspolaže finansijskim sredstvima kompanije i upravlja finansijskim instrumentima. Istovremeno, naš tim je i deo veće celine, finansija Delta Agrara i zajedno doprinosimo pozitivnim rezultatima svih biznisa kojima se Delta Agrar Grupa bavi.

Najbolji dan/trenutak u karijeri?

Svaka uspešno realizovana transakcija, plan, ugovoren posao čini pozitivno ispunjene momente i dane na poslu. Mislim da najbolje stvari tek predstoje i da još puno toga mogu da podelim, ali i da naucim.

Šta Vas motiviše za napredak?

Motivacija za napredak su svakodnevne sitvacije i nimalo monoton rad. Nakon dugogodišnjeg bavljenja sportom, u Delti sam dobila mogucnost da učestvujem u poslovnim pobedama i da se radujem svakom novom uspehu i realizovanom cilju.

Osobina koju je neophodno posedovati u savremenom poslovnom svetu ?

Osobine koje smatram bitnim u danasnjem poslovnom okruzenju su spremnost na rad i konstantno usavršavanje, kooperativnost, odlučnost, preuzimanje odgovornosti i optimizam.

Koji biste savet dali osobi na početku svoje karijere?

Mladi na pocetku karijere pre svega moraju da budu vredni jer ce to biti njihova najbolja preporuka za buducnost. Takođe mislim da je potrebno da se bude strpljiv, pozitivan, otvoren za nova saznanja i slobodan da ukaže i predloži sopstvene ideje ili sugestije.

Da možete, koji biste savet Vi sada dali sebi sa 23-24 godina?

Konstruktivna kritika je najbolji prijatelj i ne treba je shvatiti licno i plašiti je se. Drugo, lekcije su svuda i svako moze biti izvor lekcija i novih saznanja.

Ostavite komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.