O projektu

U želji da posebno motiviše mlade i talentovane ljude, 2012. godine kompanija Delta Holding pokrenula je program Mladi lideri, koji predstavlja inovativni projekat u oblasti zapošljavanja. Na konkurs za prvu generaciju Mladih lidera se prijavilo 1.200 mladih, fakultetski obrazovanih kandidata, koji su imali priliku da kroz nekoliko krugova selekcije pokažu zašto baš oni zaslužuju da uđu u najuži krug od dvadesetoro najboljih i dobiju posao. Naredne, 2013. godine, od gotovo 1700 prijavljenih kandidata izabrana je druga generacija Mladih lidera, a 2014. godine kompanija je postala bogatija za 30 novih Mladih lidera od rekordnih 4.624 prijavljena kandidata.

Prijavljivanje i prvo testiranje obavlja se na internetu. Nakon testova poznavanja opšte kulture, engleskog jezika, menadžerskih sposbnosti i testa ličnosti, usledili su intervjui. Tada su kandidati imali priliku da izraze svoja interesovanja kako za članice Delta Holdinga, tako i za konkretne sektore unutar njih.

U završnom krugu procesa selekcije organizovane su grupe od po 5 kandidata koje su rešavale studiju slučaja, i to je bila prilika da pokažu kako se snalaze u radu u timu, na koji način se nose s pritiskom, kako komuniciraju, koliko slušaju, kakva rešenja predlažu. Na kraju konkursa odabrano je po 20, a 2014. godine 30 motivisanih mladih ljudi, spremnih da uče, razvijaju svoju karijeru i unaprede poslovanje kompanije.

Program Mladi lideri predviđa godinu dana rada u tri ili četiri različita sektora Delta Holdinga kako bi novi lideri stekli kompletnu sliku o poslovanju kompanije. Rotacije im omogućavaju da upoznaju poslove i procese unutar različitih sektora kompanije koji su predmet njihovog interesovanja. Tako se postiže kompromis između potreba kompanije i njihovih usmerenja i sklonosti, što predstavlja još jednu posebnost ovog inovativnog programa zapošljavanja mladih i talentovanih ljudi.

Pratite naš blog i očekujte konkurs za sledeću generaciju Mladih lidera, zanimljive vesti o bivšim i sadašnjim mladim liderima i korisne tekstove iz oblasti posla, uspeha, života.