Vrtoglavi put do cilja

Moje „Delta putovanje“ započelo je iznenada i neočekivano. Znajući koliko se ljudi prijavi za ovaj program, nisam očekivala da ću proći. Poziv me je oduševio jer od 4342 prijavljenih kandidata, bila sam jedna od odabranih! Nakon toga, i dalje nisam znala šta me u ovom programu čeka. Zato sam, jednog hladnog januarskog jutra, pošla na ovo nezaboravno putovanje, zajedno sa svojim kolegama.

Prva rotacija za mene bila je u okviru izrade CSR (Corporate Social Responsibilty) izveštaja za 2015. godinu. Bila sam vrlo zbunjena znajući samo šta ova skraćenica znači. Međutim, sačekalo me je puno toplih i prijateljskih ljudi, koji su bili tu da mi pomognu i da me nauče svemu vezano za ovaj posao. Delta Holding je potpuno drugačije okruženje od svih prethodnih sa kojima sam se susrela. Ova rotacija omogućila mi je da se upoznam sa svim članicama i ljudima u njoj. S obzirom na to koliko je zaposlenih u celom Holdingu, svaki dan čekalo me je nešto novo, i saradnja sa potpuno novim ljudima. Naučila sam mnogo o Deltinom poslovanju i načinima na koje kompanije brine o okruženju u kojem posluje. Kako me je uvek interesovalo više od jedne stvari, ova rotacija je bila savršena za mene. Na istoj sam ostala i duže, kako bih izradu izveštaja ispratila do samog kraja. Bila sam ponosna na svoj rad i rad svojih kolega.

Svoje putovanje nastavila sam kao deo tima za Digitalne komunikacije Delta Holdinga. Radila sam na nečemu potpuno drugačijem od prethodne rotacije, a jednako interesantnom i zahtevnom. Dobila sam priliku da koristim svoju kreativnost i da učestvujem u kreiranju korporativne komunikacije same Delte. Kao jedna od novijih funkcija, radila sam na praćenju trendova i implementiranju istih u okviru Deltinih kompanijskih profila na društvenim mrežama. Rotacija je bila vrlo interesantna, dinamična i ispunjena svakodnevnim neočekivanim aktivnostima. Mislila sam da posao ne može biti zabavniji i ispunjeniji.

ena

Na kraju svog putovanja nalazim se u Delta Transportnom Sistemu kao HR asistent. Pružena mi je prilika da radim ono što sam studirala i ono što najviše volim – rad sa ljudima. Dani mi nikad nisu isti, a svakodnevno se susrećem sa novim zadacima i imam mogućnost da sama osmislim kako ću ih izvršiti. Rastem i razvijam se u domenu u kom sam želela i kreiram svoj put za dalje, nastavljajući ovaj koji mi je Delta pružila.

Sada, pred sam kraj programa Mladi lideri mogu da kažem da je iskustvo nezaboravno, prilika ogromna i nešto što definitivno ne treba propustiti. Kao neko ko pre ovoga nije imao iskustva, razvila sam se u osobu koja je spremna na sve što se preda mnom nađe i uvek željna novog izazova. Ukoliko volite nove, interesantne i neočekivane situacije, rad sa raznolikim, toplim ljudima i priliku da radite u različitim sferama poslovanja i industrija, Mladi lideri su program koji ne treba propustiti. Možda je dovoljno samo da se, kao i ja, upustite u ovo putovanje sa pitanjem: „Zašto da ne?“ 🙂

Autor: Ena Enis

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.